Home > PODJETJE > Zgodovina
Murexin AG

Zgodovina

Kmalu po ustanovitvi podjetja Murexin v začetku 30.-ih let je postalo ime sinonim za kvaliteto in storitve. Na področjih zaščite zgradb in gradbene kemije je Murexin razvil uveljavljene rešitve in inovacije izdelkov. Leta 1995 se je podjetje Murexin združilo z podjetjem Furtenbach in se kot Furtenbach GmbH zaradi razdelitve poslovnih področij uveljavilo znotraj Schmid Industrie Holding-a. V istem času je Murexin pripojil podjetje Durlin, razširil tako svojo ponudbo z barvami in laki, ter se profiliral kot popoln ponudnik. V zadnjih letih so odprli nove laboratorije in podružnice, ki predstavljajo osnovo prihodnjega razvoja in nadaljnega uspeha Murexina kot podjetja usmerjenega v prihodnost.

Okvirni podatki:
  • 1931 ustanovitev podjetja Murexin AG
  • 1987 Schmid Industrie Holding prevzame Murexin
  • 1995 združitev z podjetjem Furtenbach
  • 1999 ustanovitev podjetja
  • 2000 prevzem podjetja Durlin barve in laki
  • 2002 otvoritev novega proizvodnega stolpa v Wiener Neustadt-u
  • 2005 otvoritev novega laboratorija
  • 2006 otvoritev pristojnega centra Wiener Neustadt
 

Murexin gradbena tehnika
Murexin ocenjujemo za strokovnega partnerja in vestno razvijamo proizvode in poprodajne aktivnosti. Na ta način arhitekti in konstruktorji lahko vedno računajo na popolno spremljajočo dokumentacijo, na strokovno podkovane svetovalce na terenu. S tako visoko kvalitetnimi proizvodi in specializirano podporo je vsaka gradnja uspešna. Proizvodi ki zajemajo tekoče-kemijske gradbene materiale kot so dodatki za betone, cemente, malte, polnila, hitro-sušeče malte in ostale gradbene materiale za visoke in nizke gradnje. Pleti proizvodov lahko dodamo še izolacijske materiale in bitumenske materiale ter vodo-odporne, izolacijske talne premaze. Razne tipe industrijskih tlakov z visoko mehansko in kemijsko odpornostjo za katere velja da so tudi dekorativni.

Murexin tehnika polaganja ploščic
Od profesionalne priprave podlage do nege poda. Za termalne bazene, balkone, terase smo razvili poseben izolacijski sistem. Gradbena lepila namenjena za raznovrstno uporabo. Izolacijske fugirne mase in fugirne mase v široki paleti barvnih tonov in silikonska polnila. Zaključni profili, kot dodatna zaščita in dopolnilo celotnemu sistemu. Polirna sredstva in čistila omogočajo svež izgled in dolgo življenjsko dobo vaših tal. Murexin Uni-plošče so ideal. Temeljni element pri polaganju ploščic. Plošče so enostavne za uporabo in imajo ekstermno visoke nosilne lastnosti. Pri uporabi Uni-plošč lahko sprostite vašo kreativnost brez meja. Plošče so uporabne v vseh prostorih od kopalnic do vinskih kleti.

Murexin tehnika lepljenja podov in parketa
Pri polaganja parketa in tehniki lepljenja podov Murexin ponuja obsežen program za tla, stene in strope. Temeljni premazi in vezni materiale omogočajo odlične rezultate v še tako zahtevnih prostorih. Izravnalni, polnilni in materiali za zgladitev podlage so na voljo v vseh oblikah glede na vaše želje in zahteve. Proizvajamo lepila za PVC, gumo, tekstil, linolej, pluto in parket. Visoko-kvalitetni proizvodi so obstojni za vse vrste zaključnih slojev in izpolnjujejo vse okoljske zahteve. Ne glede na to ali renovirate ali gradite nov dom; Murexin je vaš kompetenten partner z nasvetom.

Durlin barve in laki
Barve in laki so sestavni del široke palete našega prodajnega programa. Durlin – in svet je videti drugačen: Murexin ponuja kakovostne rešitve za vsak okus in za vas področja skupaj z tradicionalnim proizvajalcem barv in lakov iz Avstrije. Od zaključnega notranjega ometa, premazov proti rji do lakov. Durlinovi proizvodi, ki temeljijo na vodni osnovi so okolju sprejemljivi in so narejeni po najvišjih standardih. Z Durlin mix-systemom lahko izberete barvo izključno po vaši želji. Durlinovi laki so vam na voljo v zavidljivem asortimentu ; primerni za zaščito lesa ali kovinskih materialov. Naše barve v sprayu so brez CFC-ja in škodljivih plinov. Aqua, vodni proizvodi so narejeni pod strogim nadzorom in brez okolju škodljivih primesi. Enako skrb okolju posvečamo pri proizvodih za lepljenje in lakiranje lesa in parketa.

 

Murexin Internacional
Široka paleta proizvodov in dobro zasnovane poprodajne aktivnosti in servis odjemalcev je omogočilo Murexinu hiter preboj na zunanje trge. Kontinuiran razvoj in rast podjetje ter širitev asortimana proizvodov je vplivalo na širitev Murexina po celem svetu. Naši proizvodi so uporabljeni na različnih objektih, ki so namenjeni različnim rabam. Kulturna središča, poslovni in gostinski lokali, objekti namenjeni prostemu času, kakor tudi kreativne gradbene konstrukcije. Murexin oskrbuje svoje kupce preko svojih podružnic, zastopnikov in partnerskih podjetji v več kot 20-ih državah po svetu. Več kot 240 zaposlenih s svetovanjem servisira zveste Murexinove kupce ter jih oskrbuje po posebej prilagojenih prodajnih poteh. Kontinuirano skrbno poslovanje je posledica, da Murexin postaja internacionalni leader v svoji panogi.

PREGLED