Skip to content

Trajnost

Murexin ponuja dolgotrajne izdelke za najvišje zahteve na vseh področjih.

Murexin je že več kot devet desetletij priznana blagovna znamka kakovosti in inovativnosti na področju gradbene kemije. Murexinova dolgoletna zgodba o uspehu temelji na trdni zavezanosti podjetja k najvišji kakovosti, tehnološki odličnosti in zavezanosti k trajnosti. Naš kredo za okoljsko ozaveščeno prihodnost je bil razvit v skladu z vodilnim načelom “Murexin ponuja izdelke na vseh področjih, ki so izdelani, da trajajo in izpolnjujejo najvišje zahteve”. Ta obljuba je podprta s filozofijo našega podjetja “Skupaj ustvarjamo dolgotrajnost. To drži.”, ki ga pri Murexinu živimo s prepričanjem in strastjo.

V svetu, ki ga zaznamujeta hitra urbanizacija in okoljska ozaveščenost, imajo trajnostni gradbeni projekti ključno vlogo v prihodnosti našega okolja. Murexin je prepoznal to potrebo in je odločen ponuditi trajnostne rešitve, ki bodo trajale več generacij. Naši izdelki ne utelešajo le tehnične odličnosti, ampak tudi ekološko odgovornost. Osnova našega uspeha so najsodobnejše proizvodne metode, ki vedno ustrezajo najnovejšim tehnološkim standardom. Te metode ne zagotavljajo le prvovrstne kakovosti in funkcionalnosti, temveč tudi izjemno zanesljivost in dolgotrajnost. Ko gre za trajnostne gradbene projekte, so izdelki Murexin odlična izbira.

Trajnost od resničnih profesionalcev

Da bi dolgoročno zagotovili izjemno kakovost naših izdelkov, vse surovine, ki jih uporabljamo, podvržemo intenzivnemu preverjanju. Izvajamo redne analize kakovosti, od stalnega spremljanja proizvodnega procesa do končne evalvacije samega izdelka. Naša visoko usposobljena ekipa v kompetenčnem centru neutrudno dela na razvoju inovativnih izdelkov, ki ne izpolnjujejo le najvišjih standardov, ampak imajo tudi izjemne okoljske lastnosti. Tu nastajajo ideje, ki ne le izboljšujejo današnje izdelke, ampak zagotavljajo tudi trajnost za prihodnost. Naši izdelki niso le materiali za gradbene projekte, temveč zaveza k odgovorni rabi virov.

Trajnost je vodilo naših dejanj

Za nas varovanje okolja ni le trend, ampak obveza. Zavedamo se, da mora biti naš napredek v sozvočju s potrebami našega planeta. Zato Murexin ne vlaga le v kakovost svojih izdelkov, ampak tudi v prihodnost okolja. Precejšen delež našega prometa se iz leta v leto steka v raziskave in razvoj, da bi našli inovativne rešitve, ki zmanjšujejo ekološki odtis in hkrati nudijo največjo učinkovitost.

Trajnost je del naših vrednot

Navdih

Navdih

Navdušenje najdemo v inovacijah. 

Navdušenje za trajnostno prihodnost poganja našo zavezanost k zmanjšanju CO2 izpustov. Naša strast do inovativnosti in kakovosti se ne odraža le v naših izdelkih, ampak tudi v naših prizadevanjih za iskanje okolju prijaznih rešitev. Z nenehnim raziskovalnim in razvojnim delom ustvarjamo izdelke, ki ne le ustrezajo najvišjim standardom, ampak tudi pozitivno vplivajo na okolje.

Stabilnost

Stabilnost

Stabilnost je ključni element naše strategije trajnosti.
Naši izdelki so zasnovani tako, da so vzdržljivi in robustni. Na primer: leseni pod, vgrajen z našimi lepili za parket, lahko zdrži desetletja, saj ga je mogoče večkrat osvežiti, v kolikor gre za kakovosten material. Dolga leta zadovoljstva zagotavljajo tudi keramične ploščice, vgrajene z našimi lepili za keramiko. Naše tesnilne mase ščitijo gradbene komponente pred vlago in vodo, izdelki za obnovo betona ohranjajo betonske gradbene konstrukcije, barve, laki in premazi pa dajejo površinam večjo odpornost – naši izdelki nudijo stabilnost za prihodnje generacije.

Duh časa

Duh časa

Duh trajnosti: tradicija in napredek združena v podjetju Murexin. 

Zaradi kombinacije tradicije in napredka je družba Murexin pionir na področju trajnosti. Medtem ko se ponosno oziramo nazaj na svojo 90-letno zgodovino vodilnega podjetja na področju kakovosti, z zaupanjem zremo tudi v prihodnost. Naši izdelki niso zasnovani le tako, da izpolnjujejo današnje zahteve, temveč tudi tako, da za seboj pustijo neokrnjeno okolje in dolgotrajne zgradbe za prihodnje generacije.

Odgovornost

Odgovornost

Odgovornost za nove standarde okolju prijaznih materialov gradbene kemije. 

Naše dolgotrajne rešitve dokazujejo, da se najvišji standardi in trajnost ne izključujejo, ampak se dopolnjujejo v popolni harmoniji. Odličen primer tega je naše veliko število izdelkov brez topil in z zelo nizkimi emisijami, kot tudi vrsta alternativnih rešitev za izdelke, ki vsebujejo diizocianate.

Učinkovitost

Učinkovitost

Učinkovitost z inovativnimi izdelki: manj materiala, več zmogljivosti. 

Učinkovitost je na našem področju zelo pomembna. Za naše izdelke ni značilna le učinkovitost pri uporabi, temveč tudi sposobnost doseganja pokritosti velike površine z majhno količino materiala. S tem ne prihranimo le časa in denarja, temveč tudi zmanjšamo porabo virov.

Solidarnost

Solidarnost

Solidarnost za trajnostno prihodnost v gradbeništvu.
Inovativen, zanesljiv in usmerjen v prihodnost – to je Murexin. Naša zavezanost k trajnosti nas žene, da se vsak dan trudimo po svojih najboljših močeh in pozitivno prispevamo k našemu svetu. Z vsakim izdelkom, ki zapusti naše proizvodne obrate, dajemo zgled za trajnostno prihodnost v gradbeništvu – prihodnost, ki temelji na kakovosti, učinkovitosti, trajnosti in prijaznosti do okolja.

„Skrbna raba virov , trajnostni izdelki in nenehen razvoj so naša vsakodnevna motivacija za boljšo prihodnost.“

Bernhard Mucherl,
Murexin CEO

Trajnostne prednostne naloge

Murexin ne pomeni le izjemne kakovosti in inovativnosti na področju gradbene kemije, temveč tudi napreden pristop k trajnosti. Murexin se zaveda perečih globalnih okoljskih problemov, zato je razvil celovito strategijo za zmanjšanje CO2, ki odraža našo odgovornost do okolja. Ta strategija temelji na vrsti pristopov, ki so med seboj tesno povezani in skupaj zasledujejo cilj zmanjšanja našega ekološkega odtisa in utiranja trajnostne poti v prihodnost.

To ne vključuje le očitnih ukrepov, kot je uporaba obnovljivih virov energije, temveč tudi dosledno uporabo najsodobnejših tehnologij za optimizacijo naših proizvodnih procesov in njihovo čim večjo učinkovitost. Velik pomen pripisujemo tudi izbiri okolju prijaznih surovin, s čimer zagotavljamo, da naši izdelki niso le visokokakovostni, temveč imajo tudi najmanjši možni vpliv na okolje.

Trajnostna raba virov

Eden od stebrov naše trajnostne strategije je intenzivno preverjanje vseh surovin, ki se uporabljajo v naših izdelkih. Že od samega začetka pripisujemo velik pomen izbiri naših materialov.

Trajnostni proizvodni proces

Z uporabo najsodobnejših tehnologij in stalnim spremljanjem proizvodnega procesa zagotavljamo, da naši izdelki ne le izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti, temveč so tudi proizvedeni na način, ki je gospodaren z viri.

Stalne raziskave za večjo trajnost

V našem kompetenčnem centru predani zaposleni nenehno delajo na razvoju inovativnih izdelkov, ki niso le učinkoviti, temveč tudi zmanjšujejo vpliv na okolje in jih je mogoče uporabljati na uporabniku prijazen način.

Trajnostna rešitev za zmanjšanje CO₂

Naša celovita strategija vključuje uporabo obnovljivih virov energije prek našega fotovoltaičnega sistema, učinkovite proizvodne procese, uporabo okolju prijaznih surovin ter nenehne raziskave in inovacije za razvoj okolju prijaznejših izdelkov. Velik pomen pripisujemo tudi bližini našim strankam. S strateško umeščenostjo naših proizvodnih obratov v geografsko bližino naših strank bistveno skrajšamo dostavne poti in tako zmanjšamo vpliv dolgih transportnih razdalj na okolje.

Trajnostna partnerstva

Dolgoročna in zanesljiva partnerstva, za katera so značilna preglednost in zanesljivost, so ključnega pomena za naš uspeh. Ta filozofija velja tako za zunanja partnerstva kot za naše zaposlene, ki so temelj našega uspeha. Podjetje prevzema odgovornost kot delodajalec in tudi kot del gospodarskega gonila v regiji.

Trajnostna raba energije

Del energije za proizvodnjo pridobivamo iz lastnega fotovoltaičnega in kogeneracijskega sistema. Tudi naše polnilne postaje za električna vozila v lasti podjetja se napajajo z energijo iz naših sistemov za pridobivanje energije iz obnovljivih virov, kar še dodatno poudarja našo celostno zavezanost k trajnosti.

Trajnost pri Murexinu, to drži.

102

Izdelki zlistani v Baubook-u

308

Izdelki s certifikatom EC 1

273

Izdelki v reciklirani embalaži

Trajnost na vseh področjih

V podjetju Murexin presegamo okvire proizvodnje in si dejavno prizadevamo za zmanjšanje našega okoljskega odtisa. Naša prizadevanja za zmanjšanje emisij CO2 so sestavni del naše trajnostne strategije.

Spodbujamo recikliranje in ponovno uporabo materialov, kadar koli je to mogoče. Z implementacijo krožno gospodarskih načel prispevamo k zmanjšanju količine odpadkov in porabe virov.

Trajnostna embalaža

V skladu z načeli krožnega gospodarstva se osredotočamo na trajnostno embalažo in običajne posode postopoma nadomeščamo z embalažo iz visokokakovostne reciklirane plastike. Ta inovativni ukrep ne omogoča le ponovne uporabe dragocenih surovin, kot je embalaža iz vrečke za zbiranje odpadne embalaže ali reciklirane sekundarne surovine, temveč prispeva tudi k znatnemu zmanjšanju emisij CO2. Ta prehod je pomemben korak na naši poti k še bolj trajnostnim proizvodnim procesom in dragocen prispevek k varstvu podnebja. Naša dolgoročna vizija je popoln prehod na reciklirano plastiko, da bi nenehno povečevali pozitiven vpliv na okolje.

Trajnostne inovacije izdelkov

Murexin pripisuje velik pomen trajnostnim inovacijam izdelkov, ki pozitivno vplivajo na okolje in učinkovitost. Za naše izdelke je značilen visok izkoristek, ki omogoča impresivno pokrivnost in hkrati zmanjšuje količino odpadkov pri uporabi, prevozu in pakiranju. Hitro-vezoči in hitro-sušeči produkti ne omogoča le zaključka projektov v najkrajšem možnem času, temveč tudi zmanjšanje stroškov in emisij CO2. Naši visokokakovostni izdelki, kot na primer produkti za pripravo podlage, zagotavljajo revno površino ter tako pomagajo prihraniti pri lepilih in drugih materialih. Izjemna dolgotrajnost naših izdelkov pomaga pri ohranjanju virov, saj vzdržljive strukture zahtevajo manj popravil in manj materiala.

Skupaj lahko ustvarimo trajnost.

Zaposleni v podjetju Murexin so ključna gonilna sila pri izvajanju naše trajnostne strategije. Z delom na okolju prijaznih rešitvah za izdelke imajo aktivno vlogo pri razvoju inovacij. S prizadevanjem v proizvodnji prispevajo, s spremljanjem porabe materialov, k učinkoviti rabi virov ter zmanjševanjem količine odpadkov. Pobude za usposabljanje zagotavljajo, da zaposleni razumejo trajnostne prakse in jih lahko vključijo v svoje vsakodnevne naloge. Kot zagovorniki obnovljivih virov energije prispevajo k energetski učinkovitosti in uporabi trajnostnih virov energije. Podpirajo tudi spodbujanje trajnostne kulture podjetja in utelešajo vrednote družbe Murexin. Na splošno imajo naši zaposleni in njihova predanost ključno vlogo pri uresničevanju naše vizije trajnostne prihodnosti.

Poglej Video

Trajnost je naša prekleta dolžnost.

V tem navdihujočem videu lastnik našega podjetja in generalni direktor podjetja Schmid Industrieholding, Robert Schmid, govori o naši odgovornosti za trajnostno delovanje. Trajnost ne vidi le kot možnost, ampak kot našo »prekleto dolžnost«. Zavezani smo ustvarjanju pozitivnih sprememb – oglejte si video in izvedite več o naši misiji!

Poglej Video

Izdelki z okoljskimi deklaracijami

Okoljska izjava tipa III je sestavljena iz neodvisno preverjenih podatkov iz ocen življenjskega cikla, stvarnih surovinskih tokov ali informacijskih modulov, ki so skladni s serijo standardov ISO 14040. EPD tako zagotavlja kvantificirane okoljske informacije iz življenjskega cikla izdelka ali storitve, kar omogoča primerjavo med izdelki ali storitvami z isto funkcijo.

EPD tako zagotavlja kvantificirane okoljske informacije iz življenjskega cikla izdelka ali storitve, kar omogoča primerjavo med izdelki ali storitvami z isto funkcijo. Naslednji izdelki so trenutno prejeli okoljsko deklaracijo izdelka:

EP C 6000, epoksidni samoliv in premaz

EP C 6100, pigmentiran epoksidni samoliv in tankoslojni premaz s povečano kemijsko odpornostjo

HIDROSTOP ELASTIK, 2K elastična vodotesna masa

HIDROSTOP VARIO, lahko vgradljiva dvokomponetna elastična masa nove generacije

KEMABOND FLEX 131, fleksibilno lepilo za ploščice

KEMAKOL FLEX 170, fleksibilno lepilo razreda S1

RF 147 TURBO, hitrovezno fleksibilno lepilo

Najpomembnejša vprašanja o trajnosti v podjetju Murexin.

Murexin razume trajnost kot odgovornost do okolja, ljudi, kakovost in prihodnost s proizvodnjo okolju prijaznih izdelkov, ki jih je mogoče uporabljati na uporabnikom prijazen način in z implementacijo izvajanja prakse varčevanja z viri.

S trajnostno gradnjo mislimo na izvajanje gradbenih projektov z minimalno porabo virov, učinkovito rabo energije in dolgotrajnih materialov ter upoštevanjem ekoloških vidikov.

Z odtisom CO2 merimo količino toplogrednih plinov, zlasti CO2, ki se sproščajo med proizvodnjo, uporabo in odstranjevanjem izdelkov ali storitev. Naše izdelke opremljamo s tako imenovanimi vzorčnimi EPD-ji. Ta okoljska izjava o izdelku opisuje gradbene izdelke z vidika njihovega vpliva na okolje na podlagi ekoloških ocen. EPD-ji so podlaga za trajnostno oceno stavb. V podjetju se ukvarjamo tudi z emisijami iz obsega 1, 2 in 3 ter uporabljamo vzvode za zmanjšanje emisij pri virih, ki v verigi ustvarjanja vrednosti sproščajo največ podnebju škodljivih plinov.

Pomembni okoljski znaki na področju izdelkov gradbene kemije vključujejo znak za okolje „Modri angel“, oznako GEV Emicode®, avstrijski znak za okolje in označevanje izdelkov, ki na primer navaja, da izdelki ne vsebujejo topil ali migracijskih snovi. Številni naši izdelki imajo eno ali več teh oznak.

Izdelki Murexin so trajnostni, ker varčujemo z viri, uporabljamo obnovljive vire energije, uporabljamo okolju prijazne surovine in združujemo visoko zmogljivost z dolgo življenjsko dobo. Poleg tega so naši proizvodni obrati blizu naših strank, kar zmanjšuje vpliv dolgih transportnih poti na okolje.

Trajnost in gradbena kemija gresta skupaj, saj združujeta okolju prijazno proizvodnjo, inovativen razvoj izdelkov in gradbene metode, ki varčujejo z viri, da bi čim bolj zmanjšali vpliv na okolje.