Skip to content
hintergrund bild

Novice

V PODPORO SLOVENSKEMU ZDRAVSTVU

17. November 2020

V podporo slovenskemu zdravstvu

V podjetju Murexin se zavedamo, da je zdravstvena situacija v Sloveniji in svetu resna, kot že dolgo ne, zato s svojimi močmi in dejanji poskušamo narediti, kar je v naši moči, da ukrepe spoštujemo in pomagamo po svojih zmožnostih. Veseli smo, da smo bili v letošnjem letu del odlično organiziranih projektov tako doma kot v tujini. Če smo lahko s tem vsaj kanček pripomogli k izboljšanju razmer, s katerimi se letos sooča cenjeno slovensko zdravstvo, smo na to več kot ponosni.

Med njimi vsekakor velja izpostaviti široki projekt pomurskih organizacij, v katerem smo sodelovali tudi z našim podjetjem, ki so na pobudo Pomurske gospodarske zbornice letos dvakrat organizirala zbiranje sredstev za splošno bolnišnico Murska Sobota, ki je v drugem valu, glede na število bolnikov s koronavirusom, med najbolj obremenjenimi bolnišnicami v državi.

Potem ko so podjetja že v prvem valu epidemije priskočila na pomoč in podarila medicinsko opremo za premagovanje novega koronavirusa, so se ponovno povezala jeseni in zbrala 94 tisoč evrov za nakup nujno potrebnih respiratorjev za najtežje bolnike s covidom-19. Javni razpis za nakup 15 medicinskih ventilatorjev je bil končan pred kratkim, nujno potrebni ventilatorji pa v bolnišnico prihajajo v tem tednu. Pet ventilatorjev bo namenjenih pljučnemu oddelku za neinvazivno predihavanje, 10 ventilatorjev pa za intenzivno zdravljenje.
 
Direktor bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec, se je za zbrana sredstva zahvalil vsem podjetjem: »Kljub temu, da je ta epidemija tudi pomursko gospodarstvo postavila v zelo težek položaj, so nas razmere v bolnišnici prisilile, da smo se s prošnjo za pomoč, ponovno obrnili na naša podjetja. Izredno sem hvaležen in ponosen, da so, ne glede na zaostrene gospodarske razmere, naša podjetja pokazala veliko srčnost in se ponovno nemudoma odzvala in priskočila na pomoč pomurskemu zdravstvu.«

Tudi v prvem valu epidemije so pomurska podjetja pomagala s sredstvi za nabavo posebne varovalne opreme za zdravstvene delavce ter visokokakovostnega respiratorja znamke Hamilton v skupni vrednosti 80 tisoč evrov.



Podpora barvni osvežitvi Pediatrične klinike v Ljubljani

V prostorih ljubljanske Pediatrične klinike je ob koncu poletja potekala barvita prenova prostorov dveh kliničnih oddelkov, v kateri je sodelovalo 60 prostovoljcev in 12 organizacij. 

Pobudnik akcije z nazivom Povezani vračamo družbi: Poletna osvežitev na Pediatrični kliniki, Zavod MEPI (Mednarodni priznanje za mlade), želi z organizacijo takih dogodkov spodbujati korporativno prostovoljstvo in podpirati povezovanje zaposlenih iz različnih gospodarskih organizacij, društev ali NVO-jev, ter v cilju vračanja družbi pokazati na možne pristope in dobre prakse za izkazovanje njihove družbene odgovornosti.

Pediatrična klinika skrbi za najmlajše, ki potrebuje zdravniško pomoč oziroma oskrbo. Za boljše počutje je seveda poleg dobre zdravstvene oskrbe, prijaznega zdravstvenega kadra, pomembno tudi okolje. Klinika je tako v akciji prostovoljstva dobila sveže barvne odtenke v prostorih KO za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove ter Službe za kardiologijo v tretjem, in Službe za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo v četrtem nadstropju. V vsakem nadstropju, so prostovoljci prepleskali 11 bolniških sob, hodnik, ordinacijo in prostor za intervencijo na bolniškem oddelku in skupne ter pomožne prostore, med katerimi so tudi jedilnica za otroke, čajna kuhinja in soba za mame.

Za prenovo enega nadstropja smo v podjetju Murexin prispevali barvo mareličnega in belega odtenka LX 5000 – lateks barvo brez sijaja in posebej primerno in prilagojeno za ustanove kot je bolnišnica.

Še enkrat dokaz več, da nista povezana samo Murexin in Kema, pač pa smo tesno povezani tudi z odnosom do družbene odgovornosti.

Slika 1: Splošna bolnišnica Murska Sobota

Slika 2: Pediatrična klinika v Ljubljani (od desne): Marinka Purkart (glavna sestra pediatrične klinike), Jernej Kuzmič (prokurist podjetja Murexin), Helena Ulčar Šumčić (poslovna direktorica Pediatrične klinike), prostovoljec.